Gevulde kiprollade met een saus van zongedroogde tomaatjes en massala

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 stuks kippendijen zonder bot
  • 200 gram tomaten pesto
  • 8 stukjes rollade touw
  • Olijfolie
  • 400 gr krielaardappelen
  • 150 gr margarine
  • Flinke scheut massala
  • 150 gram zongedroogde tomaatje
  • 300 gram mooie boontjes
  • 8 plakken licht gerookt ontbijtspek

Bereidingswijze

 

  • Leg het kippenvlees open op een snijplank, smeer met een lepel de pesto over de gehele binnenkant van de kip.
  • Rol voorzichtig op , en leg de rolletjes daarna op 2 stukjes rollade touw.
  • Bindt stevig vast en bak de kiprollade daarna rondom bruin.
  • Leg de rollade in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven van 130 graden.
  • Niet te warm want anders droogt het kippenvlees uit.
  • Kook ondertussen in ruim water de krielaardappelen in de schil tot dat ze net gaar zijn ( controleer met een vork )
  • Zet weg en laat even afkoelen.
  • Snijd met een schilmesje de puntjes van de boontjes en kook deze in ruim water gaar.
  • Laat even afkoelen onder stromend water.
  • Uitlekken en dan omwikkelen met de spekplakjes.

De saus

 

  • Snijd de zongedroogde tomaatjes met een scherp mes in kleine blokjes,
  • Bak even aan in een beetje olijfolie, voeg daarna de overige pesto toe, afblussen met wat water en voor de volle smaak de massala toevoegen.
  • Bind af met wat rouxkorrels. 
  • Houdt de saus warm op de kachel,
  • Bak ondertussen de krieltjes in boter en olie en voeg op het laatst de boontjes met spek toe.